У Професійно-технічному училищі № 26 м. Кременчука 17 квітня 2025 року проведено І етап конкурсу фахової майстерності з професії «Пекар» на 3 кваліфікаційний розряд з метою стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, виявлення та розвитку обдарованих учнів, надання їм допомоги у виборі майбутньої професії; реалізації здібностей талановитих учнів; підвищення інтересу до поглибленого вивчення спеціальних і фахових дисциплін, підвищення професійної майстерності, популяризації робітничих професій.
Конкурс проведено у 2 тури:
Теоретична частина (тестові завдання)
Теоретична частина передбачала перевірку професійно-теоретичних знань з предметів: «Технологія хлібопекарського виробництва», «Устаткування хлібопекарського виробництва», «Сировина і матеріали», «Основи мікробіології, санітарії, гігієни», «Охорона праці». Виконання тестових завдань на персональному комп’ютері.
Практична частина (Приготування виробів)
Практичний тур передбачав два завдання:
Приготування піци «Чотири сира» (1,5 астрономічна година).
Приготування паски та крафіна (2 астрономічні години)
Склад журі конкурсу:
Голова журі:
Ірина ВЕЛИКОРОДЬКО – шеф-кухар Кременчуцького ліцею № 10 «Лінгвіст»
Члени журі:
Ольга СКІРСЬКА – заступник директора з НВР;
Анна СЕГЕДА – старший майстер;
Наталія ЗАЙЧЕНКО – методист;
Тетяна МАЗУР – викладач професійно-теоретичної підготовки;
Результати конкурсу:
І місце – Отверченко Анстасія Олександрівна, здобувачка освіти групи № 5 з професії «Пекар. Кондитер» ІІ курс, група СПТУ;
ІІ місце – Пінчук Анна Романівна, здобувачка освіти групи № 21 з професії «Пекар. Кондитер» І курс, група ТУ;
ІІІ місце – Маляренко Анастасія Андріївна, здобувачка освіти групи № 5 з професії «Пекар. Кондитер» ІІ курс, група СПТУ;
ІV місце – Балик Анна Дмитрівна, здобувачка освіти групи № 4 з професії «Пекар. Кондитер» ІІІ курс, група СПТУ;
V місце – Маріна Марина Миколаївна, здобувачка освіти групи № 4 з професії «Пекар. Кондитер» ІІІ курс, група СПТУ;
VI місце –Коваленко Анна Володимирівна , здобувачка освіти групи № 21 з професії «Пекар. Кондитер» І курс, група ТУ.
Переможців нагороджено грамотами, інших учасників конкурсу подяками. Всі учасники конкурсу фахової майстерності отримали заохочувальні подарунки.
За якісну підготовку учасників конкурсу фахової майстерності з професії «Пекар» оголосили подяку педагогічним працівникам:
Мазур Тетяні Борисівні, викладачеві професійно-теоретичної підготовки;
Бондарєвій Надії Олексіївні, майстру виробничого навчання;
Копичку Олексію Костянтиновичу, майстру виробничого навчання.















