У професійно-технічному училищі № 26 м. Кременчука 22 січня 2024 року проведено показовий позакласний захід на тему: «Спільність професій, які затребувані на сучасному ринку праці».
Мета: формувати предметні та професійні компетентності: комунікативну, соціальну, інформаційно-цифрову; формувати інтерес до шанування професій кухаря та пекаря; поглибити знання здобувачів освіти про правила приготування страв; розвивати уміння і навички щодо дотримання правил безпеки праці; закріпити практично-теоретичні знання з теми щодо організації робочого місця, технологій приготування страв, економного використання сировини та електроенергії, дотримання вимог санітарії, гігієни, охорони праці та пожежної безпеки; розвивати в учнів творчий підхід до обраної професії, логічне мислення та самостійність у роботі при приготуванні страв; виховувати почуття гідності за обрану професію, відповідальності за доручену справу, прагнення до високих результатів праці.
Форми, методи, прийоми: інтерактивні, фронтальні, групові, ігрові, візуалізація, демонстрація матеріалів до теми уроку, інструктаж з безпеки праці, змагальницькі. Позакласний захід підготували майстри виробничого навчання Ніколайчук А.М., Бондаренко Л.Ю.