У професійно-технічному училищі № 26 м. Кременчука 09 листопада 2023 року проведено відкритий урок виробничого навчання для підготовки кваліфікованих робітників з професії «Кухар» на 4 розряд. Результат навчання – 8 «Готувати страви з риби та нерибних продуктів моря». Тема уроку: «Технологія приготування страв із січеної натуральної риби і котлетної маси; ковбаски рибні українські, січеники рибні українські».
Мета уроку: Систематизувати уміння та формувати навички здобувачів освіти за темою, формувати навички під час вирішення складних виробничих завдань, навички використання необхідних прийомів та операцій з приготування страв з січеної натуральної риби і котлетної маси, розвивати критичне і логічне мислення, пам’ять, увагу, уяву, виховувати бережливе ставлення до продуктів, матеріальних цінностей на виробництві, обладнання, посуду, інвентарю, електроприладів, охайність та уважність в роботі, пильність у дотриманні вимог безпеки праці, любові до обраної професії, предмета.
Форми, методи, прийоми роботи: розповідь, евристична бесіда, інтерактивні, групові, демонстрація, візуалізація, показ трудових прийомів і операцій, практичні вправи з використанням трудових прийомів і операцій, ігрові, фронтальні, випереджувальні завдання, тестові завдання, творчі. Урок підготувала майстер виробничого навчання Бондаренко Л.Ю. Група № 3, ІІ курс, професія «Кухар. Кондитер».