4 квітня 2025 року для вихованців державної установи «Кременчуцька виховна колонія» організували кулінарний майстер-клас з прикрашання пасок.
Який же Великдень без традиційних пасок? Український обрядовий хліб є невід’ємною частиною святкового столу вже декілька століть. І якщо дорослі беруть на себе більш складні завдання, – замішування тіста й випікання, за молоддю залишається творчий, але не менш відповідальний процес – прикрашання пасок.
Під керівництвом майстрів та здобувачів освіти професійно-технічного училища №26 м. Кременчука підлітки поринули у чудовий процес оформлення запашної випічки. Білкова глазур, шоколад, різнокольорова посипка, цукрові фігурки, – прикраси підібрали на будь-який смак. Навчилися власноруч виготовляти глазур, яка швидко застигає, при розрізанні не перетворюється на крихти. Додатковим бонусом для учасників стала демонстрація способу виготовлення прикрас для виробів з мастики. Трохи юнацької фантазії – й за півгодини вийшли чудові паски.
Підсумком майстер-класу були не лише готові смачні та святково оформлені паски кожного учасника, а також їх «прокачані» кулінарні та кондитерські навички, які залишаться з ними на все життя. Головна ідея такого заходу долучати молодь до українських традицій і звичаїв, сформувати в них додаткові професійні навички. Юнаки зазначили цікавість та корисність отриманих знань.




































