У Професійно-технічному училищі № 26 м. Кременчука 29 жовтня 2024 року відбувся показовий бінарний урок на тему: «Технологія приготування страв з продуктів моря, страви з морепродуктів» відповідно до теми програми РН8. «Готувати страви з риби та нерибних продуктів моря» у групі здобувачів освіти № 1 другого курсу СПТУ, які навчаються за професією «Кухар» 4 кваліфікаційного розряду.
Мета уроку: формувати ключові, предметні, професійні компетентності здобувачів освіти, систематизувати та узагальнювати нові знання, уміння, навички з технології приготування їжі та виробничого навчання за відповідною темою «Технологія приготування страв з продуктів моря, страви з морепродуктів» за програмою: РН8 «Готувати страви з риби та нерибних продуктів моря»;
формувати професійні компетентності: ознайомити учнів з технологією приготування страв з нерибних продуктів моря, закріпити теоретичні знання на практиці, сформувати уміння правильно здійснювати підготовку до виробництва, розвивати навички виконання технологічних процесів та їх послідовність – згідно технологічних карток;
розвивати ключові компетентності: бажання здобувачів освіти підвищувати свої кваліфікаційні навички до професійного рівня конкурентоспроможного робітника; навички спілкування в колективі, виховувати повагу, мотивацію до обраної професії, сприяти патріотичному вихованню;
розвивати творчу уяву та логічне мислення при вирішенні складних завдань, вміння спостерігати, робити висновки. Сприяти вихованню поваги до майбутньої професії, відчуття соціальної значимості, своєї особистої причетності до результатів колективної праці, культури спілкування, чесності та відповідальності, поваги до законодавчої системи держави.
Форми, методи, прийоми: евристична бесіда, візуалізація, демонстрація матеріалів до теми уроку, інтерактивні, словесні, розповідь, пояснення, показ, опитування з місця, фронтальна робота, розгадування ребусів, робота з інструкційно-технологічною документацію, робота в групах (бригадах), тестування онлайн.
Урок підготували викладач професійно-теоретичної підготовки Удовицька Я.А. Майстер виробничого навчання Дерев’янко Н.В.