Семінар «Про автономію та розвиток закладів ПТО в сучасних умовах»

Такій темі присвячений дводенний семінар команди GIZ Skills4Recovery з  представниками закладів ПТО, серед яких і Професійно-технічне училище № 26 м. Кременчука, що відбувається нині в м. Київ. Учасники семінару були ознайомлені з новинами програми Skills4Recovery та запрошені до обміну досвідом участі у проєкті, аналізу результатів, сильних сторін та зон розвитку задля покращення майбутньої співпраці.

Окремим блоком було представлено рекомендації представникам закладів освіти – учасникам програми щодо підтримки і представництва в комунікації з агенціями, органами влади та закладами ПТО держав членів Європейського союзу.

Генеральна директорка директорату професійної освіти Ірина ШУМІК розповіла про стратегічне бачення системи ПТО та завдання, які стоять перед закладами ПТО щодо підготовки кваліфікованих працівників вже зараз. Найактуальніші на сьогодні – це співпраця з бізнесом, пошук нових підходів до взаємодії, ребрендинг професійної освіти, робота в напрямку підвищення престижу професійної освіти, розширення мережі кваліфікаційних центрів для забезпечення потреб в кадрах  для бізнесу.

Лілія Грабовська, начальниця управління професійного навчання та міжнародного співробітництва Державного центру зайнятості поділилась  досвідом і перспективами співпраці закладів ПТО. Так, успішним є напрям з направлення жінок на навчання за чоловічими професіями, є запит і підтримка роботодавців, розширена до 156 кількість професій для навчання за програмою «Ваучер», розширюються можливості підготовки людей з інвалідністю через створення умов для навчання та розвитку способів і засобів їх реалізації.